Projekti

Twinning light projekt

24.4.2019

Twinning light projekt je financiran u okviru CARDS 2006 u ukupnom iznosu od 250.000 eura. Projekt je trajao 6 mjeseci. Implementacija je počela u ožujku 2008. godine, a završila je u prosincu 2008. godine. Partner Države članice na projektu je bilo Povjerenstvo za financijski nadzor Republike Bugarske.

Krajnji cilj projekta bio je poticaj razvoja jedinstvenog tržišta osiguranja u Bosni i Hercegovini, obezbjeđenje učinkovite i transparentne regulacije osiguranja, monitoringa i koordinacije, arbitraže, transparentne razmjene informacija i izvještavanja.

Twinning light projekt potpomogao je Agenciju za osiguranje u Bosni i Hercegovini (AZOBiH) u sljedećim aktivnostima:

  • pripremi regulative za statističke aktivnosti AZOBiH;

  • pripremi pregleda regulative koja se odnosi na nadzor - uključujući zakone, podzakonske propise i postupke u Federaciji Bosne i Hercegovine i Republici Srpskoj, kao i primjenu preporuka za njihovo usklađivanje s europskim zakonodavstvom;

  • pripremi modela i davanje smjernica Agenciji u vezi s pripremom izvještaja za Europsku komisiju i ostala međunarodna tijela, kako bi Agencija lakše izvršavala obveze u vezi s izradom konačnog izvješća;

  • razradi plana za edukaciju zaposlenih, na osnovu zadataka Agencije, i provođenje izabranog plana edukacije;

  • pružanje savjeta za moguća rješenja tekućih pitanja koja se odnose na nadzor društava za osiguranje i interese potrošača usluga osiguranja u administrativnoj jedinici Brčko Distriktu.

Projektna dešavanja

STATISTIKA

PUBLIKACIJE