Projekti

Seminar za novinare

24.4.2019

U Banja Luci je 5. listopada 2011. godine upriličen seminar za novinare s ciljem povećanja javne svijesti o pitanjima obveznog osiguranja od autoodgovornosti u okviru aktivnosti Twinning projekta „Podrška Evropske unije održivom jačanju kapaciteta Agencije za osiguranje u Bosni i Hercegovini i agencija za nadzor osiguranja FBiH i RS“ koji je implementiran uz pomoć bugarskog Povjerenstva za financijski nadzor.

Seminar je bio prva aktivnost u predstavljanju medijima regulatornih i nadzornih institucija iz oblasti osiguranja u Bosni i Hercegovini, kao i najvažnijih pitanja iz oblasti obveznog osiguranja od autoodgovornosti. 

Seminar je otvorio gdin Giulio Zanni, šef banjalučkog ureda Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini. Svaka od agencija korisnica projekta je imala i iskoristila priliku da se predstavi. Prezentacije su pripremili i stručnjaci iz Bugarske.

Seminar je obuhvatio slijedeće teme: 

  • Tržište osiguranja u Bosni i Hercegovini i uloga Agencije za osiguranje u Bosni i Hercegovini – gđa Aida Imamović, šefica odjeljenja u Agenciji za osiguranje u BiH;

  • Nadzor tržišta osiguranja u Republici Srpskoj – gđa Božana Šljivar, direktorica Agencije za osiguranje Republike Srpske;

  • Zaštita potrošača na tržištu osiguranja – gđa Liljana Sokolić, Ombudsman u osiguranju Republike Srpske;

  • Institucionalni okvir tržišta osiguranja u Federaciji Bosne i Hercegovine – gđa Ismeta Čengić, šefica odjeljenja u Agenciji za nadzor osiguranja Federacije Bosne i Hercegovine;

  • Interakcija između bugarskog Povjerenstva za financijski nadzor i medija s obzirom na osiguranje od autoodgovornosti – gđa Marionela Koleva, šefica odjeljenja u bugarskom Povjerenstvu za financijski nadzor i gdin Desislav Danov, pravni stručnjak u bugarskom Povjerenstvu za financijski nadzor.

Pozivnice su upućene svim specijaliziranim i nespecijaliziranim medijima u Bosni i Hercegovini. Na seminaru je sudjelovalo devet novinara iz sedam različitih medija.

Ukupan broj sudionika na seminaru bio je 22.

STATISTIKA

PUBLIKACIJE